top of page

Já a moje celulitida

Aktualizováno: 5. 1. 2021

Proč zrovna já mám celulitidu? Začíná jaro a snad každá z nás začíná více sledovat stehna a zadeček v zrcadle. Zkoušíme si letní sukýnky, plavky, a přitom pozorně sledujeme, v jaké kondici máme tyto partie. Všechny toužíme po hladké pevné pokožce, krásně vytvarovaném zadečku a stehnech. Nevzhledné ďolíčky a ochablou pomerančovou kůži nechceme vidět! Jsme naštvané a zlostné, pokud se objeví nový hrbolek. Pojďme si tedy ukázat jednoduché tipy a triky na krásné nohy i zadek a jak zneškodnit našeho nepřítele – celulitidu.



Co je vlastně celulitida?


Odborně se nazývá dermatopannikulóza či lipohypertrofie a lidově se jí říká pomerančová kůže. Důsledkem konzumního způsobu života, nevhodné stravy (nedostatečné výživy) postihuje již dívky, ženy ve velmi mladém věku a vyskytuje se v dnešní době až u 90% žen. Kritické partie jsou ty, kde se nejvíce shlukují tukové buňky, čili stehna, hýždě, břicho a někdy i ruce.

Jak vzniká celulitida?


Metabolismus tuků, jeho harmonické ukládání a správná tvorba tukových buněk je úzce spojena s dobrou hormonální funkcí, kvalitou kolagenních vláken. Hormony estrogen, inzulín, thyroidní hormony a prolaktin, pokud přestanou dávat ty správné instrukce, je jich málo, nebo zase hodně, tak mohou startovat rozličné systémové chyby. Tak se mohou začít tvořit poruchy v tukových buňkách a jejich ukládání. Deformované tukové buňky začnou bránit průtoku krve a lymfy. Vzniká nedostatečné zásobení živin a kyslíku v této oblasti. Hromadí se zde odpadové látky a také je zde ideální místo pro ukládání rozličných patogenů. Tělo tyto partie nedokáže přirozeně detoxikovat a regenerovat. Na těchto problémových partiích se začínají tvořit nevzhledné hrbolky, ďolíčky, kůže je hrubá a chladná. Mohou se tvořit různé kožní problémy, popraskané žilky a postupně poruchy žilního systému. Celulitida není věc vyšší váhy. Jsou ženy, které jsou hubené a trápí je pomerančová kůže. Naopak ženy pevnější s dobrým svalovým základem, které se snaží zdravěji stravovat, mohou mít krásné a hladké nohy.


Tak, jak to vlastně je? Můžeme mít celulitidu pod kontrolou?


Co funguje na celulitidu?


1. Masáže



Masáže jsou velmi prospěšné na eliminaci celulitidy, jelikož podpoří krevní a lymfatický systém.


Pokud provádíme každý den ráno i večer pravidelnou masáž, tak zamezíme ukládání tuku v těchto problémových partiích. Neměli bychom se bát přitlačit a pořádně prokrvit tyto partie, které mohou být po masírování i lehce zarudlé. A to je dobře!


Zčervenání nám signalizuje opětovné prokrvení a rozproudění krve, lymfy a celkově energie.


Pro správný tok energie, kompletní prokrvení a detoxikaci těla se doporučuje masírovat stehna od kyčelního kloubu směrem dolů ke koleni. Hýždě a břicho masírujeme krouživým pohybem. Břicho masírujeme po směru hodinových ručiček, podpoříme tak vylučovací systém, který hraje také důležitou roli při odbourávání celulitidy.


Na odstranění celulitidy doporučujeme provádět denní masáž ráno i večer. Domácí proceduru bychom měli aplikovat minimálně 14 dní až měsíc.

Jdeme na to krok za krokem!

Ranní péče ve sprše


Pomerančovým peelingem a mycím gelem Citron&Grapefruit masírujeme problémové partie do 10 minut.



Anti- celulitidový gel vetřeme do problémových partií, které jsou prokrvené, prohřáté a pokožka je připravená na průnik účinných látek k rozpouštění tukových buněk. Po rozetření tohoto gelu stimulujeme lymfatický a krevní systém několik hodin.


Večerní péče ve sprše


Pomerančovým peelingem a mycím gelem Citron&Grapefruit masírujeme problémové partie do 10 minut.



Zeštíhlující gel vetřeme do problémových partií, zde se budeme přes noc soustředit na metabolismus tukové tkáně. Bylinné esence a extrakty z ovoce pomáhají podpořit odtok toxinů z problémových partií a zlepšit tak kvalitu tukových buněk a kolagenních vláken.


Tip

Anti–celulitidový a zeštíhlující gel můžeme také aplikovat před a po sportování. Zesílíme účinek působení!

K vnitřnímu užívání


Bylinný koncentrát - intenzivní spalování tuku 

Ráno 1 - 4

Poledne 1 - 4

Večer 1 - 4


Ráno 1

Poledne 1

Večer 1



Bylinný koncentrát - startování ledvin a redukce tukové tkáně

Ráno 1

Poledne 1

Večer 1


Ráno 1

Poledne 1

Večer 1


Bylinný koncentrát - hubnutí a omezení chutě na sladké

Ráno 1

Poledne 1

Večer 1


Ráno 1

Poledne 1

Večer 1



Pro intenzivní péči a rychlé výsledky





2. Strava a životní styl

 

Pokud jsme se rozhodli zatočit s nevzhlednými hrbolky a ďolíčky, měli bychom vysadit tyto rizikové potraviny a nápoje:


  • alkohol

  • kávu

  • veškeré slazené nápoje

  • bublinkové nápoje

  • konzervanty

  • bílý cukr

  • polotovary

  • smažená a tučná jídla

  • obiloviny s lepkem

  • omezit sůl (nahradit ji malým množstvím mořské, himalájské soli)


A nahradit je těmito zdravými potravinami


  • Mít dostatek čerstvého ovoce a zeleniny.

  • Denně pít ovocné a zeleninové šťávy (bez cukru nepasterizované!).

  • Praktikovat dělenou stravu tzn. nekombinovat bílkoviny se sacharidy.

  • Mít dostatek omega 3 kyselin (oříšky, semínka, bio rostlinné oleje).

  • A doplnit jídelníček mořskými řasami.


Taková čtrnáctidenní anti-celulitidová kúra, pokud ji dodržíte i se stravou, tak budete mile překvapeni vypnutými konturami, vyhlazenými vráskami a skvělým pocitem vnitřního štěstí!



Tak hurá na to! Jaro je tady!




bottom of page