top of page

Inhalace - desinfekce dýchacích cest

Aktualizováno: 30. 1.



Proč inhalovat s detoxikační solí Tarani?

Viry způsobují vysoce infekční onemocnění, které může postihnout kohokoliv z nás. Právě agresivní přenos z jednoho člověka na druhého z něj činí aktuálního strašáka. Ovšem jak si naše tělo s touto infekcí poradí, závisí na odolnosti našich imunitních buněk a v jaké kondici máme dýchací aparát. Přenáší se kapénkovou infekcí. Lidově řečeno, je to silná chřipka a v některých případech se zápalem plic. Ukážeme vám, jak ochránit sliznice, průdušky i plíce.

1. Esence z bylin se prostřednictvím soli, vody a páry dostávají ihned přes dýchací aparát do krevního řečiště. Mohou tak pozitivně působit na mozek, nervovou soustavu, cílené orgány a tkáně. Dle výběru bylinných esencí tak působíme na tyto orgány a můžeme povzbudit jejich metabolické pochody, a tím odplavení škodlivých látek.


2. Výsledky jsou okamžité. Esence působí v těle několik hodin a poté je tělo vylučuje. Proto inhalace denně opakujeme, abychom zajistili tělu patřičný přísun protilátek z bylin. Zvláště při chronických stavech se doporučuje denní desetiminutová inhalace a již za pár dnů jsou výrazné výsledky pocítitelné. Inhalujte 10 – 15 minut každý den, nejlépe před spaním, nebo brzy ráno.




Éterické oleje a likvidace virů Již v dávných dobách lidé věděli, že esence z léčivých bylin zachraňovaly životy. Dýmějový mor, který tehdy usmrtil přes 9 milionů lidí na celém světe se prokazatelně zapsal do historie. I přesto existovaly skupiny lidí, kteří na mor byli imunní. Byli to například lidé, kteří pracovali v bylinných destilérkách, nebo kteří pracovali s esencemi. Tito lidé onemocněli jen zřídka. Velmi rychle se v těchto dobách osvědčily určité esence, které vykazovaly antiseptické a protivirové účinky. Byla to například levandule, bazalka, máta, rozmarýna, cedrové dřevo a další. Lidé prováděli inhalace, natírali se olejem anebo zavěšovali byliny pokapané esencí, aby je ochraňovaly. V té době nebyly vědecky podložená fakta a lidé se řídili selským rozumem.


Moderní věda však stále více vliv esencí na zdraví člověka zkoumá a díky tomu se i aromaterapie rozšiřuje do tzv. „zdravých domácností“. Návrat k přírodě je nevyhnutelný pro naši civilizaci, zvláště pokud chceme zachovat odolnost a imunitu pro naše potomstvo.



Dávkování detoxikační soli



1 – 3 kávové lžičky na 2 l vody. Vodu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme detoxikační sůl Tarani a zamícháme ji ve vodě, aby se rozpustila. Vezmeme si ručník, kterým si přikryjeme hlavu a obličej a začínáme inhalovat. Je velmi prospěšné provádět při inhalaci takzvanou pránájámu – ovládání dechu.



Postup inhalace spojenou s pránájámou:



1. Provedeme deset nádechů ústy s výdechem ústy.


2. Provedeme deset nádechů nosem s výdechem nosem.


3. Přidržíme levou nosní dírku a dýcháme jen jednou nosní dírkou, provedeme deset nádechů / výdechů ústy.


4 .Přidržíme pravou nosní dírku a dýcháme jen jednou nosní dírkou, provedeme deset nádechů / výdechů ústy.


5. Provedeme deset nádechů nosem s výdechem ústy.Kterou sůl nejlépe vybrat?


Kterou sůl nejlépe vybrat?



Jsou vhodné při problémech: oslabená imunita - častá nachlazení, chronický zánět dutin, chronické rýmy, astma, alergie (sezónní alergie), bronchitida, dušnost, zápal plic, tuberkulóza, točení hlavy, nízký tlak, únavový syndrom.



Jsou vhodné při problémech: nespavost, časté bolesti hlavy, migréna, deprese, vnitřní neklid, roztěkanost a zapomnětlivost, stres a špatná nálada, podrážděnost, vztek, vysoký tlak, bolest, pálení, slzení očí, unavené oči.



Je vhodná při problémech:  bušení srdce, arytmie, vysoký i nízký tlak, kardiovaskulární poruchy.



Je vhodná při problémech: gynekologických, např. PMS (předmenstruační syndrom), menstruační bolest hlavy, bolestivá menstruace, podrážděnost spojená s periodou, únava a oslabení při menstruaci, psychická nevyrovnanost, bloky „nemám ráda své tělo“, anorexie, bulimie – povzbuzení apetitu.



Je vhodná při problémech: slabá imunita, pro dobrou náladu, povzbuzení smyslů, zlepšení paměti, při nedostatečném pitném režimu, dehydrataci, pro posílení plic a ledvin.




Doporučené bylinné koncentráty pro vnitřní užití



100 % čistá a nejúčinnější forma byliny

Obsahuje široké spektrum vitamínů, mikro minerálů, stopových prvků a přirozeně se vyskytujících kyselin, což usnadňuje absorpci účinných látek z bylin do organizmu.



100 % čistá a nejúčinnější forma byliny

Obsahuje široké spektrum vitamínů, mikro minerálů, stopových prvků a přirozeně se vyskytujících kyselin, což usnadňuje absorpci účinných látek z bylin do organizmu.

bottom of page